2273 DP Voorburg
Stuurt u ons een e-consult
De praktijk is direct telefonisch bereikbaar van 8:00-11:00 uur en van 13:00-14:30 uur. Voor het maken van afspraken, aanvragen van visites en recepten, bel het liefste voor 11uur zodat wij de dag goed kunnen inplannen. Tel: (070) 3864148
Wanneer de praktijk gesloten is vanwege vakantie of nascholing kunt u contact opnemen met de dokterstelefoon. Zij vertellen u welke Voorburgse huisarts voor u waarneemt. Voor dit nummer luistert u goed naar het bandje
Op woensdagmiddag neemt dr van der Zee voor ons waar in geval van spoed. Tel (070) 3869773. Zij is ook gevestigd in hetzelfde pand (Prins Bernhardlaan 185)
Elke dinsdag- en donderdagochtend kunt u zonder afspraak tussen 8.00 en 8.45 uur terecht voor bloedafname.
Het laboratorium van Reinier Haga is hier dan aanwezig. U moet voor bloedafname het volgende meenemen:
Urine voor de diabetes controles in de hiervoor bestemde buisjes.
Bij ons kunt u ook terecht voor diverse laboratoriumonderzoeken. Formulier dient u via de assistente of huisarts te verkrijgen.
Elke dinsdag- en donderdagochtend kunt u zonder afspraak tussen 8.00 en 8.45 uur terecht voor bloedafname.
Let op: Als u voor glucose of cholesterol getest moet worden dient u nuchter te komen dat wil zeggen dat u 12 uur voor de bloedafname niet meer eet of drinkt (wel mag u water drinken).
Houdt u er rekening mee dat de kosten die gemaakt worden voor een onderzoek worden verrekend met uw eigen risico.
U dient een afspraak te maken voor bloedafname bij ons met Reinier de Graaf telefoonnummer: 088 260 4000.
Voor de bloedafname dient u het volgende mee te nemen:
Overig in te leveren laboratoriumonderzoek kunt u dagelijks voor 12:00 uur inleveren bij de assistente, zodat deze dezelfde dag opgehaald wordt.
Herhaalrecepten zijn recepten die u al eerder van uw huisarts voorgeschreven heeft gekregen en die u voor langere tijd moet gebruiken.
Herhaalrecepten zijn 24 uur per dag te bestellen via de receptenlijn, telefoonnummer 070-3864148, optie 2. De recepten worden rechtstreeks naar uw eigen apotheek gestuurd. U kunt uw medicijnen 2 dagen later ophalen bij uw apotheek.
Iedereen is wel eens somber, gespannen of zit een tijdje wat minder lekker in z’n vel. Vaak komt u daar zelf of met hulp van anderen in uw omgeving wel weer uit. Maar als uw psychische klachten niet verdwijnen of groter worden, is het belangrijk om hulp te zoeken en uw problemen aan te pakken.
De eerste stap is het bespreken van uw klachten met uw huisarts. De huisarts kan in overleg met u voorstellen een gesprek aan te gaan met de praktijkondersteuner Geestelijke GezondheidsZorg (POH-GGZ). De praktijkondersteuner GGZ werkt onder verantwoordelijkheid van de huisarts en is specialist in het verlenen van psychische zorg. Hier leest u wat de praktijkondersteuner GGZ voor u kan betekenen.
Intakegesprek
In een intakegesprek gesprek brengt de praktijkondersteuner GGZ samen met u in kaart welke problemen er spelen en welk behandelaanbod of therapie het beste bij u past.
De POH-GGZ kan u helpen door:
De praktijkondersteuner GGZ maakt deel uit van het huisartsenteam en kan gemakkelijk overleggen met uw huisarts. Daarnaast is de praktijkondersteuner GGZ goed op de hoogte van het hulpaanbod van andere organisaties op het gebied van psychische, psychiatrische en psychosociale hulpverlening in uw regio en kan u hierin adviseren en indien nodig doorverwijzen.
Wie is de praktijkondersteuner GGZ?
In onze praktijk is Alfiya Lootsmawerkzaam op dinsdag, woensdag en donderdag. Zij heeft al vele jaren ervaring in de geestelijke gezondheidszorg.
Kosten
De kosten voor een consult bij de POH-GGZ vallen onder de reguliere huisartsenzorg. Dat houdt in dat hiervoor het eigen risico niet wordt aangesproken en er ook geen eigen bijdrage geldt.
De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek.
U kunt bij de assistente terecht voor:
Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul het formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail.
Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken.
Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.
U kunt uw gegevens bekijken, via de huisarts of online. Online kunt u uw gegevens bekijken met uw telefoon of computer, waar u ook bent. U logt in op een beveiligde website of app. U ziet de belangrijkste informatie zoals uw ziektes, uw medicijnen en uitslagen van onderzoeken.
Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.
Neem contact op met de doktersassistente of klik op de knop
MijnGezondheid.net is een online omgeving waarmee u eenvoudig en snel gezondheidszaken bij uw huisarts of apotheek kunt regelen.
Informeer bij uw huisarts of apotheek of deze MijnGezondheid.net aanbiedt. Als aanvulling op het patiëntenportaal MijnGezondheid.net kunt u gebruik maken van de app MedGemak.
Herhaalrecepten vraagt u zoveel als mogelijk online aan. Dit scheelt de praktijk tal van telefoontjes. Dit levert direct tijdwinst op voor onze praktijk.
Herhaalrecepten vraagt u zoveel als mogelijk online aan. Dit scheelt de praktijk tal van telefoontjes. Dit levert direct tijdwinst op voor onze praktijk.
Via MijnGezondheid.net is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:
Je (huis)arts en apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken. In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.